søndag 31. oktober 2010

Halloween

Siden det er halloween nå i helga måtte vi jo ut å kjøpe gresskar. Jeg ville ha et som jeg og Gullet kunne skjære ut, og mannen ville ha gresskar krem suppe Rett og slett en vinn-vinn situasjon. Selve gresskaret har jeg ikke fått tatt bilde av, det kommer senere, men suppa har jeg bilde av, så oppskrift legger jeg også ut. :)

Jeg kjøpte også noen billige masker på Europris, litt søtskumle, og de syns jo Gullet var kjempegøy å ha på seg og gå rundt å skremme. Kanskje hun til og med tør ha den på hvis det ringer på døra av noen "knep eller knaskere" :)


Gresskar krem suppe

750 g gresskar
15 g smør
1 medium løk, kuttes
litt bacon, småbiter
1 liter vann
1 hønse buljong terning
1 pk fløte

Fjern skall og steiner fra gresskaret.
Kutt i små biter.
Smelt smøret i ei stor panne, ha oppi løk og bacon.
Stek til løken er myk.
Ha i vannet + buljongen (løses opp) og gresskar.
Gi et oppkok og reduser varmen.
La småkoke i 30 min eller når gresskaret er mykt.
Ta av fra varmen og rør godt.
Sett gryta tilbake på varmen og ha i fløten mens du rører
Varm opp uten og koke.


3 kommentarer:

  1. Nam, nam! Gresskarsuppe er godt!
    Det blir dagens middag her i dag. Men i en litt annen variant enn din. :)

    Kos dere i kveld! *klem*

    SvarSlett
  2. Jeg har aldri smakt gresskarsuppe... ikke gresskar i noen form, faktisk... Hm... Er det verdt å prøve ut, altså?? ;-)

    SvarSlett
  3. mmmmmmmmmm...det så godt ut. Aldri smakt på gresskar i det hele tatt, og her gikk all "innmaten" i søpla. Tenkte ikke på at jeg kunne teste ut noe slik...vel, neste år kanskje :))

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar. :)
Det setter jeg stor pris på.