lørdag 30. januar 2010

{Noe godt til lørdagskosen?}

Var i bursdag hos ene niesen min for en tid tilbake og da hadde svigerinnen min lagt denne nydelige tomatsuppen. Tomatsuppe??, tenker du sikkert, men denne er med kylling og er ganske spicy. Så nå oppfordrer jeg deg til å lage den og dømme selv. :)


Spicy tomatsuppe - 3-4 porsjoner

2 store kyllingfilet
1 eple
1 løk
1 ss karri
2 bokser hermetisk hakkede tomater
ca 1 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong
salt og pepper til steking av kyllingen
1 ts sukker
3 dl matfløte

Stek kyllingen i biter
Ha i resten av ingrediensene
Kok i 5 - 10 minutter

Serveres med godt brød


onsdag 20. januar 2010

{Verdens beste cookies}

Disse er fast inventar hos oss i jula, og svigerinnen min har omdøpt de til "Tone-cookies" :) Superenkle og supergode. Så krisen var stor når jeg mistet oppskriften. Heldigvis så hadde svigerinnen min den, så nå legger jeg den inn her så vet jeg hvor jeg har den om den skulle forsvinne igjen.


Og her er oppskriften:

225 gr smør
175 gr melis
100 gr sukker
2 egg
275 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
200 gr hakket dronningsjokolade
125 gr mandler eller peanøtter

Rør smør,sukker og melis hvitt, ha i egg.
Ha i alt det tørre og bland godt.
Formes med skje og stekes på 200 grader til de er lysebrune i ca 10 min

Velbekomme!

mandag 18. januar 2010

{Little china girl}

"Oh oh oh ooooh, little china girl...." synger David Bowie, men jammen så hadde jeg ei lita "kina" jente her i romjula. :) Mannen var i Canada i mai i fjor og da kjøpte han to drakter i ChinaTown. Denne drakten har hele tiden vært for stor, men plutselig så var den jo nesten litt knapp! Da måtte en benytte anledningen til å knipse litt bilder. Og hun var jo så herlig. Tror drakten var god å ha på for i kvalitet er den som silkepysjamas, kald og glatt, så hun strøk over den og sa "Oooojjjj!" :) Kanskje den holder til karnevalet i barnehagen i februar?

Hey, tar du bilder av meg?
Det er kjekt å vise seg fram foran kameraet...

tirsdag 12. januar 2010

{Syk}

Så, etter ei uke i barnehagen er vi hjemme i dag. Gullet er så forkjølet og snuen renner i ett sett, og i tillegg er hun sutrete og klengete. Så da er det best å være hjemme og komme til seg selv igjen. Og siden jeg ikke er helt i form jeg heller, så blir jeg hjemme jeg også. Nå sover hun i vogna si, og når hun våkner tenker jeg det blir lesing i Drømmehagen bøkene. :)



fredag 1. januar 2010

{Nytt år - nye gevinster}

Så har vi gått inn i 2010, og om jeg kommer til å si Totusenogti eller Tjueti er vel ennå ikke bestemt. Kvelden ble feiret hjemme hos oss med to vennepar på besøk + barna. IJ holdt koken til kl 21.20 - da storsnorket hun. Før det var vi ute og så på raketter og hadde stjerneskudd, samt lekte litt i snøen. Var litt skummmelt med en gang, men så tok fascinasjonen overhånd. Tøff var hun og, og holdt et stjerneskudd helt alene (mens min hånd var 3 cm fra for å passe på) og veivte og svingte på det. Kjempegøy!
Dersom 2010 kommer til å bli bedre enn 2009, ja da har jeg mye kjekt å se fram til!

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!!!

Litt skeptisk til å begynne med

Tøff med glitrende stjerneskudd