lørdag 27. februar 2010

{Hihi}

Kom over denne hos Merete og det er noe av det bedre jeg har sett i lange tider. Fytti som jeg lo når jeg så dette. Skal ikke mangle på kreativiteten hvertfall. :)

Så ikke dette herlig ut? Ligge på stranden og sole seg. ;)


onsdag 24. februar 2010

{Noen nye LOer}

Innimellom strikkinga så har jeg jo fått tid til å scrappe noen LOer også. Men er ikke så enkelt for tida merker jeg, inspirasjonen er ikke helt på topp. Håper den kommer snikende mer og mer.

Ida Jeanette har alltid likt å pusse tennene sine, og ekstra kjekt å tygge litt på tannbørsten.

Onkelen og tanten til Ida Jeanette giftet seg i mai 2009. Hun var kun med i kirka, men med en gang orgelet begynte, begynte hun å skrike. Og hun skrek gjennom hele seremonien så vi satt ute på trappa istedenfor.

I det ene øyeblikket kan hun smile, i det neste ser hun slik ut, hihi.



søndag 21. februar 2010

{Lengte mot sommeren}

Ute laver det ned for nte gang i dag. Jeg er så lei!! Når vi endelig får litt sol og snøen smelter og en tror at nå kommer snart våren, ja da fryser det på og blir bare is for så å komme bøttevis med snø på toppen!
Jeg er lei av stilongs, lypsyl, ullsokker og kleenex!!

Så da var det ekstra herlig å scrappe denne LOen og drømme meg bort i sol og varme.



Bildet er tatt i juni 2009 hvor vi er på besøk hos mamma. Det er første gang IJ er barbeint i gresset og hun syntes det var herlig. :)

lørdag 20. februar 2010

{Strikkevesten er ferdig}

Endelig er strikkevesten ferdig! Eller, jeg kan vel nesten ikke si endelig, for det gikk jo kjempefort å strikke den. Den er strikket i rubin Superwash garn og oppskriften fant jeg her. En super oppskrift som er lett å følge for en amatør som meg. Tusen takk Maja.

Ei som er en smule stolt i den nye vesten sin, hihi

lørdag 13. februar 2010

{En herlig lørdag}

Ute skinner sola, gradestokken viser + grader, såvidt, men en dog :) Huset er presentabelt og pizzadeigen står til heving. Vi har vært på butikken, jeg har vasket, tørket og brett klær, Ida Jeanette sover lur nr 2 og når hun våkner skal vi ut og ake. Så nå sitter jeg i sofaen og nyter en kopp med Luvanto espresso fra den gode Nespresso-maskinen jeg fikk til bursdagen i desember og bare nyter denne lørdagen. Håper du gjør det samme :)



torsdag 11. februar 2010

{Mitt første strikkeplagg}

Tidligere har jeg kun strikket ting som skulle toves, dvs tykt garn og store pinner. Så overgangen var stor når jeg fant ut at jeg skulle strikke ullbukse til jentungen. Pinner 2,5 og babyull - selv om jeg hadde strikket i 2 timer viste det nesten ikke. Nå er jo ikke jeg den mest drevne strikker heller da. Og det vises jo igjen i resultatet, hihi, den er av alle ting skjev og der hvor jeg har skiftet til den neste strømpepinnen så er det ikke like tett strikket. Da er det bedre hvor ting skal toves for da vises det ikke hvor det kommer huller og sånn. Men men. Dette er jo det første plagget, så jeg er egentlig mer enn fornøyd! Neste bukse blir nok finere. For ja, jeg skal strikke en til. Jeg fikk nemlig blod på tann! :)

Tataaaa - det ferdige resultatet! :)



mandag 8. februar 2010

{Stor jente og 18 måneder}

07.08.08 ble min deilige Ida Jeanette født. Et lite nurk på 51 cm og 3282 gram. Ikke så liten nå lenger, nå er hun 83 cm og 11.100 gram. Begynt i barnehage og på turnen og blitt riktig så stor. Og med alderen skjer det jo mye også på språkfronten. Ikke alt er like lett forståelig, men her er de tingene hun sier:

Hei
Hadet
Ett - Takk
Hadeee - Vær så god
Mamma
Pappa - Babba (men også bare smattelyd med leppene: pahpah)
Tatte - Tante
Dikka - Drikke
Mann - Vann
Bobbe - Såpeboble
Yyy - Fly
Ja
Nei
Ys - Lys
Dånn - Sånn
Ne - Ned
Ne - Måne
Ojojoj!!! - Noe godt, eks rosiner, kjeks, juice...
Hm hm - Julenissen som sier ho ho
Ebba - Kjempebra
Assjo! - Atsjo!
Brrr - Bil
Ælæ - Erlend
Aiai - Nikolai
Gokka - Dukke

Og ulike dyrelyder:

Aaaaooo - Pusekatten sier mjau
Mh mh - Hunden sier voff voff
Mmmø - Kua sier mø
Ha ha - Eselet sier hi ha
Bæææ - Sauen sier bæ
Gagg gagg - Anda sier gakk gakk
Smatter med tunga - Kaninen sier smattelyd

Det var de jeg kom på i farten.
Det er i løpet av de siste ukene at hun har begynt å si mer. Og nå svarer hun heller ikke ja og nei i hytt og pine vær, men svarer sånn det passer.
Og hun skjønner enkle oppgaver som legg dukka i vogna og hent en bok.
Ikke minst har hun humor! Hun ler godt når hun eller andre gjør noe som er morsomt og gjerne litt uventet. Eks trompeten til MakkaPakka fra Drømmehagen som lager en annerledes lyd enn vanlig. Eller når hun promper ;)

Det er hvertfall en helt fantastisk alder, og vi koser oss masse sammen!

Store jenta mi sitter og ser på barnetv mens hun koser seg med biola og gullfisker :)


søndag 7. februar 2010

{Kunstnerspire}


"Eple faller ikke langt fra stammen" er det et ordtak som heter. Og jeg tror nok at det ligger noe i det. For er det noe Ida Jeanette elsker å gjøre, så er det å klisse med maling. Og det samme gjør jo jeg også. Jeg har heldigvis lært at maling smaker ikke godt og gjør seg best på ark, så det gjør vel hun også etterhvert. :) Og hvem bryr seg vel om at gulfargen er mer grønn og den røde begynner å bli brun? Vi har det gøy når vi holder på, og det er jo absolutt det viktigste! :)

Det er viktig å smake litt på malingen før en tar det på arket...