lørdag 14. mai 2011

Kamskjell med sprøstekt spekeskinke og ertepure

Siden LilleBror ikke har det travelt med å komme ut, bestemte vi oss for å lage noe god mat i dag. Kanskje det virker med litt omvendt psykologi, hihi?

Fikk det nyeste Kamille i posten for noen dager siden, og inni med det fulgte det med et reklamehefte fra Findus. Inni der var følgende oppskrift og det hørtes så godt ut så det ble kveldens forrett. Bare vi brukte ferske kamskjell.


Kamskjell med parmaskinke og grønn ertepure

4 porsjoner

1 pakke Findus Kamskjell XL

3 ss matolje

2 ss smør

Salt og kvernet pepper

4 skiver parmaskinke

Ertepurè

1 pakke Findus små fine erter

2 ss meierismør

Salt

Slik gjør du:

Tin kamskjellene og la dem tørke på et kjøkkenpapir

Tilsett matolje i en stekepanne og la den bli varm.

Stek kamskjellene på den ene siden i ca 1-2 minutter.

Tilsett smør og snu kamskjellene.

Stek videre like lenge og øs over smør mens du steker.

Krydre med salt og pepper.

Legg skinkeskivene på et stekebrett med bakepapir og sprøstek i ovn ved ca 180 grader i ca 10 minutter til de er sprø. Ta ut og knekk dem i biter oppå skjellene.

Ertepurè

Kok opp ertene i 2 dl vann under lokk i ca 2 minutter. Hell av vannet og kjør ertene til en grov purè i en blender eller stavmikser. Tilsett mykt smør og smak til med salt. Serveres varmt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar. :)
Det setter jeg stor pris på.