tirsdag 28. juni 2011

Lyst på hjemmelaget is?

Fant disse tipsene i et Foreldre&Barn blad fra ifjor. Og da er det jo lett å se at "det enkle ofte er det beste". Er ikke mye som skal til for å få en kald og go is.

10 iskalde tips

1. Av og til er litt nok. Lag minipinner i et isbrett! Bruk gjerne rester av smoothie eller juice. Sett i en cocktailpinne før isen er helt frossen.

2. Bruker du frossen frukt, korter du frysetiden. Isbitbrett fryser på en times tid.

3. Frosne smoothieblandinger har skyhøy kilopris. Frys gjerne ned bær og fruktbiter selv – det sparer du mye på.

4. Alt som smaker godt, smaker bedre so mis. Prøv deg fram til din favorittkombinasjon.

5. Det er ikke vanskelig å lage lollipop. Fyll formen en tredjedels full med en farge, og frys. Hell på neste farge, sett i ispinne og frys. Hell på resten og frys igjen.

6. Vil du lage kuleis av sorbet? Lag en tykk smoothie av kun frukt (ikke juice) og frys i en boks. Rør om av og til under innfrysning for å unngå at den krystalliserer seg. Kjør eventuelt i en blender før servering hvis du vil ha en mykere konsistens.

7. Du trenger ikke ispinneformer for å lage morsom is. Hvorfor ikke invitere til isteselskap? Da fryser du i en liten dukkekopp og serverer med en liten skje.

8. Jo mer væske du har i smoothien, jo hardere blir smoothisen. Har du lite væske blir den mykerer og mer kremet i konsistensen, som sorbet.

9. Vil du lage sunn softis? Jo, det går an. Sett favorittyoghurten din i fryseren i et par-tre timer (avhengig av mengden). Rør av og til, ta ut før den er helt frossen, og kjør i blenderen. Jukse litt? Sett en ispinne i en liten barneyoghurt (gjerne liten Danonino), fys og server.

10. Glad i sjokolade? Mørk sjokolade er en smakfull kilde til antioksidanter som hjelper immunforsvaret. Smelt sjokoladen i vannbad, dypp ispinnen i sjokoladen og frys igjen.

Bildet er lånt fra veganerliv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar. :)
Det setter jeg stor pris på.