mandag 28. juni 2010

{Mammas rundstykker}

Noe jeg husker fra jeg var liten er når vi dro på tur er mamma som bakte rundstykker. Og ikke hvilke som helst rundstykker, men disse med linfrø. Med de i sekken sammen med kokt egg var vi klar for tur.
Har du lyst å prøve, her er oppskriften:



Halvgrove rundstykker med linfrø

5o g gjær
5 dl lunket vann (noe av det skal linfrøene bløtes opp i)
1 ss mørk sirup (eller sukker)
2 ss olje
1 ts salt
1 dl linfrø (skal ligges i bløt i ca 10 timer)
4 dl sammalt hvete grov
8-9 dl siktet hvetemel

Fersk gjær smuldres i en bakebolle, tørrgjær blandes direkte i melet.
Ha vann, sirup og olje i bakebollen.
Rør til gjær og sirup er løst opp.
Bland salt, linfrø og sammalt hvete og hell i bakebollen.
Tilsett det meste av hvetemelet, men hold litt tilbake for å se om du trenger det.
Arbeid deigen godt sammen til den er passe seig og jevn.
Sett en plastpose over bollen og la deigen heven i 20-40 minutter, lengst heving hvis du bruker tørrgjær.
Ta deigen ut på lett melet benkeplate.
Del deigen i 2 like store emner som hver rulles ut til lengder, som deles i ca 8 biter.
Trill bitene til rundstykker som legges på smurt eller bakepapirkledd stekebrett.
Legg plast overog la dem etterheve.
Forvarm imens stekeovnen til 225 grader.
Dusj de ferdighevede rundstykkene med vann eller pensles.
Stekes på midterste rille i 10-15 minutter.
Avkjøles på rist


Og velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Åh detta høres knallgodt ut. Tror eg o må prøva og laga det ein dag.

    SvarSlett
  2. Mmmmmm, de så gode ut! Takk for at du deler oppskriften, disse kommer garantert til å prøves ut snart! :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar. :)
Det setter jeg stor pris på.